2,726

Hi Sarami

Trying to dump this disc for CD-i
https://cdn.discordapp.com/attachments/755249778455216138/777022831791833088/IMG_20201114_041041.jpg

I am seeing some weird stuff in the logs that says the MSF is CDTV Specific:
can you take a look at the logs please?

Jigsaw.rar
    191.42 MB     https://1fichier.com/?t1n3qchq1h7nyx4b7ki6

2,727

wiggy2k wrote:

the MSF is CDTV Specific:

https://github.com/saramibreak/DiscImag … r/issues/8

Adr 6 is an undocumented flag. I don't know what this flag means. I thought this flag only exists in amiga CD, but CD-i also has it. I'll change the "CDTV Specific" to others.

2,728

This error seems common on CDi. Happens with the game Jigsaw for both wiggy and me. It's a cheap game if you need a copy for tests.

All my posts and submission data are released into Public Domain / CC0.

2,729

sarami wrote:
wiggy2k wrote:

the MSF is CDTV Specific:

https://github.com/saramibreak/DiscImag … r/issues/8

Adr 6 is an undocumented flag. I don't know what this flag means. I thought this flag only exists in amiga CD, but CD-i also has it. I'll change the "CDTV Specific" to others.

http://www.mediafire.com/file/eq80y20l9 … st.7z/file
I don't test yet.

2,730 (edited by user7 2020-11-17 06:44:56)

I bought two copies of Jigsaw, both have that weird Main Error thing, but they both match each other

https://drive.google.com/file/d/1cOAErb … sp=sharing

---

Also can you have a look at this and let me know if it's okay? It's a rare CD-i disc on borrow: https://drive.google.com/file/d/11S61m2 … sp=sharing

All my posts and submission data are released into Public Domain / CC0.

2,731

user7 wrote:

if it's okay?

I think both discs are no problem as mastering error sectors. Hereafter, admin or moderator judge it.

2,732

Thanks, also can you have a look at this? https://drive.google.com/file/d/1lbh0vA … sp=sharing

>Write Offset: 88200

O_O

All my posts and submission data are released into Public Domain / CC0.

2,733

user7 wrote:

>Write Offset: 88200

Surprisingly, it's correct.

========== OpCode[0xd8]: SubCode[0]: Check Drive + CD offset ==========
========== LBA[000000, 0000000]: Main Channel ==========
       +0 +1 +2 +3 +4 +5 +6 +7  +8 +9 +A +B +C +D +E +F
0000 : 3D E5 D1 8B 1C 67 49 EA  B6 CF 36 D4 16 DF 4E D8   =....gI...6...N.
0010 : 34 5A 97 7B 2E A3 5C 79  F9 E2 C2 C9 91 96 EC 6E   4Z.{..\y.......n
0020 : CD EC 55 8D FF 25 80 1B  20 0B 58 07 7A 82 A3 21   ..U..%.. .X.z..!
0030 : B9 D8 72 DA A5 9B 3B 2B  53 5F 7D F8 21 82 98 61   ..r...;+S_}.!..a
0040 : AA A8 7F 3E A0 10 78 0C  22 85 D9 A3 1A F9 CB 02   ...>..x.".......
0050 : D7 41 9E B0 68 74 2E A7  5C 7A B9 E3 32 C9 D5 96   .A..ht..\z..2...
0060 : DF 2E D8 1C 5A 89 FB 26  C3 5A D1 FB 1C 43 49 F1   ....Z..&.Z...CI.
0070 : F6 C4 46 D3 4D CE 55 27  00 FF FF FF FF FF FF FF   ..F.M.U'........
0080 : FF FF FF 00 01 80 00 62  00 28 20 1E 80 08 40 06   .......b.( ...@.
0090 : 00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00   ................
00A0 : 00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00   ................

When msf is descrambled, it's "00 00 00", not "00 02 00"

2,734 (edited by reentrant 2020-11-24 22:43:06)

FYI: I have tested a combined plus offset disc with mastering error on Asus BW-16D1HT and the result is the same as on Plextor 760. Probably more tests are needed but it seems like this Asus drive is finally a good replacement drive for all these retro Plextor drives...

EDIT:

Sarami I have such disc:

     Combined Offset(Byte)     24, (Samples)     6
    -   Drive Offset(Byte)     24, (Samples)     6
    ----------------------------------------------
           CD Offset(Byte)      0, (Samples)     0

ASUS gave me wrong image. Last 6 samples of image are all zeroes. They should contain some data. Can you fix this?

EDIT2:

Reripped the disc and it was ok next time. I noticed that when there's more than one lead-out sector in cache it's ok. Maybe the computations are off by one somewhere?

2,735

reentrant wrote:

ASUS gave me wrong image. Last 6 samples of image are all zeroes.

I also tried it with the same combined offset disc using the latest test version (20201115T172518) and it was no problem...

wiggy2k wrote:

I am seeing some weird stuff in the logs that says the MSF is CDTV Specific:

Was this solved?

sarami wrote:

I also tried it with the same combined offset disc using the latest test version (20201115T172518) and it was no problem...

Another one. Offset +1617 and 3 or 4 lead-out sectors - last 3 sectors were off by one (MSF).

I think something bad happens when there's not enough lead-out (aa) sectors in the cache. Maybe retry cache read by reading more sectors? I have dumped maybe 20 plus offset discs and had these 2 cases. Both had very few 'lead-out' sectors printed to console. This looks like a problem with drive cache...

2,737

http://forum.redump.org/post/85629/#p85629 - Jaguar support is broken? Track 6 is empty, while it should have some data (2019 DIC dumps it correctly).

2,738 (edited by sarami 2020-11-27 08:42:03)

F1ReB4LL wrote:

http://forum.redump.org/post/85629/#p85629 - Jaguar support is broken? Track 6 is empty, while it should have some data (2019 DIC dumps it correctly).

- fixed: failed to dump the multi-session disc from 20200604
http://www.mediafire.com/file/eq80y20l9 … st.7z/file

reentrant wrote:

Both had very few 'lead-out' sectors printed to console.

How few sectors?
1 - NG?
2 - NG?
3 - NG?
4 - NG?
5 - NG?

It turns out it doesn't depend on number of lead out sectors. But in most cases last few samples are wrong. I'll try to dump the cache to disk and manually inspect what's causing this...

2,740 (edited by user7 2020-11-27 16:54:16)

The 'main error' i was experiencing on CDi discs is not related to mastering, but drive model.

My 760SA dumps incorrectly: https://drive.google.com/file/d/15qbtq_ … sp=sharing
My 716A dumps correctly: https://drive.google.com/file/d/12bHisL … sp=sharing

For reference in Main Error, the 760 looks like this:

LBA[017306, 0x0439a]: Track[01]: Invalid sync. Skip descrambling
========== LBA[017306, 0x0439a]: Main Channel ==========
...

But...

Jigsaw still has Main Error with 716...

https://drive.google.com/file/d/1aoL_Sa … sp=sharing

IsoBuster also has issues with Jigsaw, so I think that one is a mastering issue.

All my posts and submission data are released into Public Domain / CC0.

2,741

sarami wrote:
F1ReB4LL wrote:

http://forum.redump.org/post/85629/#p85629 - Jaguar support is broken? Track 6 is empty, while it should have some data (2019 DIC dumps it correctly).

- fixed: failed to dump the multi-session disc from 20200604

Can you examine those logs and sub better? There are ISRC sectors in the sub, but no ISRC tags in the cue.

LBA[178923, 0x2baeb]: P[ff], Q[23000000000000000048bef1]{Audio, 2ch, Copy OK, Pre-emphasis No, ItnStdRecordingCode [000000000000], AMSF[     :48]}, RtoW[0, 0, 0, 0] -- like this one.
--

Also, do you think we should use the "REM LEAD-IN 01:00:22" and "REM PREGAP 00:08:61" values from in the logs or "REM LEAD-IN 01:00:00" and "REM PREGAP 00:02:00" values from the current entry?

2,742 (edited by user7 2020-11-28 03:18:44)

user7 wrote:

Jigsaw still has Main Error with 716...

https://drive.google.com/file/d/1aoL_Sa … sp=sharing

IsoBuster also has issues with Jigsaw, so I think that one is a mastering issue.


sarami I believe this is a dic & isobuster bug. I have dumped this disc with trurip app and it has no errors. Isobuster says there are errors while dumping in the last 16 sectors, but trurip dumps fine.

Attaching trurip logs.

Post's attachments

trurip.7z 7.72 kb, 2 downloads since 2020-11-28 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
All my posts and submission data are released into Public Domain / CC0.

2,743

user7 wrote:

The 'main error' i was experiencing on CDi discs is not related to mastering, but drive model.

My 760SA dumps incorrectly: https://drive.google.com/file/d/15qbtq_ … sp=sharing
My 716A dumps correctly: https://drive.google.com/file/d/12bHisL … sp=sharing

For reference in Main Error, the 760 looks like this:

LBA[017306, 0x0439a]: Track[01]: Invalid sync. Skip descrambling
========== LBA[017306, 0x0439a]: Main Channel ==========
...

It's a known issue. This is a drive problem. I can't fix it.

user7 wrote:

I believe this is a dic & isobuster bug.

No. Its program generates sectors. See list.log

F1ReB4LL wrote:

There are ISRC sectors in the sub,

It's weird ISRC...

F1ReB4LL wrote:

but no ISRC tags in the cue.

Because only checks 500 sectors from the 1st sector per tracks.

F1ReB4LL wrote:

Also, do you think we should use the "REM LEAD-IN 01:00:22" and "REM PREGAP 00:08:61" values from in the logs or "REM LEAD-IN 01:00:00" and "REM PREGAP 00:02:00" values from the current entry?

I want to use "REM LEAD-IN 01:00:00" and "REM PREGAP 00:02:00"

2,744

sarami wrote:

It's weird ISRC...

Do you need other logs? It exists for all the Jaguar CD titles.

2,745

F1ReB4LL wrote:
sarami wrote:

It's weird ISRC...

Do you need other logs? It exists for all the Jaguar CD titles.

Surely, my jaguar CD also has it. But I think this is not a general ISRC. ISRC (also MCN) appears periodically per sector (mainly 98).

2,746

sarami wrote:

But I think this is not a general ISRC. ISRC (also MCN) appears periodically per sector (mainly 98).

Also, these sectors always have R-W fixes in the logs.

gogadget reports Vid Grid is undumpable with the latest test version of DIC, took over 10 hours to dump with no c2 errors and wasn't finished. Do you still have it to dump and check?

2,747

Here. http://www.mediafire.com/file/lk29tca8v … og.7z/file

2,748

Hello. I have problem with newest version of DICUI (1.8). Today i tried to dump Midtown Madness which turned out it's verification, but 1.8 version made 3 different result and 1.7.1 two times in row matched to dump on main site. I spotted 2 times this problem occured also with other disc I tried:

Creating .scm (LBA)  37068/301245[F:ProcessReadCD][L:288] GetLastError: 1117, Nie mo┐na wykonaŠ ┐╣dania z powodu b│ŕdu urz╣dzenia We/Wy.

(Cannot execute task, because of input output device error)

I have Plextor PX-755SA

2,749

I have a problem with a multisession disc.
It is very slow beginning at sector 61105 then hangs the ODD after a while. I need to switch it off electrically then on to have access to it again.

Log attached.

On screen:

This drive supports [OpCode: 0xd8, SubCode: 0]
This drive supports [OpCode: 0xd8, SubCode: 1]
This drive supports [OpCode: 0xd8, SubCode: 2]
This drive supports [OpCode: 0xd8, SubCode: 8]
Checking reading lead-out -> OK
Checking SubQ adr (Track)  4/ 4
[INFO] This disc is Multi-Session. /ms is set.
Checking SubRtoW (Track)  4/ 4
Reading DirectoryRecord    6/   6

[INFO] Protection can't be detected. /sf, /ss is ignored.
Set OpCode: 0xd8, SubCode: 8(Raw)
Checking SubQ ctl (Track)  4/ 4
Creating .scm (LBA)  56604/174371 Lead-out length of 1st session: 6750
Creating .scm (LBA)  56609/174371 End of readable sector
Creating .scm (LBA)  61105/174371[F:ProcessReadCD][L:288] GetLastError: 121, Le
dÚlai de temporisation de sÚmaphore a expirÚ.

Creating .scm (LBA)  61107/174371
Post's attachments

BROKEN_THUNDER_PREVIEW_DISC_DICtest20201127-logs.rar 1.28 mb, 1 downloads since 2020-12-05 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
Saturn Database {-} Retro Deals search engine that helps you find stuff (plextor drives, games, etc.) easily on eBay {-} My Redump Logs

2,750

Madroms wrote:

I have a problem with a multisession disc.
It is very slow beginning at sector 61105 then hangs the ODD after a while. I need to switch it off electrically then on to have access to it again.

It's a known issue. https://github.com/saramibreak/DiscImag … /issues/41
Use DVD model (PX-7xx).